Urejen pes

PASJI FRIZER

V salonu PASJI DVOR opravljamo storitev celotne nege vseh vrst psov. Večletne izkušnje so zagotovilo, da bomo poskrbeli za strokovno nego, počutje, ter za popolno urejenost vašega psa.
Za nas so vsi psi enako pomembni; od mešancev, do rodovniških in razstavnih psov. Glavni naš namen je, da se psi pri nas počutijo dobro, da dobijo popolno nego in gredo od nas najlepši.

UREJEN PES
Če želite da je vaš pes urejen, lep in ima zdravo dlako vam priporočamo redne obiske pri pasjem frizerju. Pogostost obiska je zelo odvisna od pasme. Nekateri psi ob minimalni domači negi praktično ne potrebujejo frizerja. Veliko pa je pasem, ki potrebujejo pogosto in konkretno nego svojega kožuščka, krempljev, tačk, oči, ušes, zadka in seveda tudi oblikovanje pasje frizure. Najbolj primerno obdobje za prvi obisk pasjega frizerja je od 4 do 7 mesecev starosti kužka. Posebno pozornost namenjamo negi zob z odstranjevanjem zobnega kamna. Za nego zob se je treba naročiti posebej. Pasji frizer bo uredil vašega psa od repa do glave, hkrati pa vam lahko tudi strokovno svetuje.

Velika večina psov se v našem pasjem salonu počuti dobro, a ker so za pse obiski pri pasjih frizerjih v principu nelagodni smo pripravljeni tudi na bolj zahtevne stranke. V kolikor je pasji frizer za vašega psa še neznanka ali pa ima strah pred njim lahko njegov obisk pri pasjem frizerju opravimo postopno in bolj počasi. Pri tem uporabimo enostavne psihološke metode za pomiritev. Na voljo pa imamo tudi prostor kjer se psi lahko prosto gibljejo tako v prostoru kot zunaj in se pri tem pomirijo. Tak obisk traja nekoliko dlje a je zelo koristna izkušnja za naslednje obiske. Med nego vašega psa ste lahko prisotni, a večinoma so psi bolj mirni in osredotočeni ko lastnika ni zraven – še posebej ko začutijo, da so v varnih rokah.

KOPANJE PSOV
Osnovna nega psa, kamor spada tudi temeljito kopanje, je predpogoj za kasnejše temeljitejše urejanje pasjega videza. Poleg kontrolirane temperature vode med kopanjem psa, uporabljamo tudi najprimernejše in preizkušene preparate, ki vplivajo blagodejno na pasje počutje med in po kopanju. Psa lahko pripeljete samo na kopanje in sušenje, ali pa kopanje opravite sami in nato pripelje psa samo na urejanje dlake in/ali striženje.

Za kopanje psov uporabljamo kvalitetne neagresivne šampone. Za vsakega psa posebej izberemo primeren šampon iz naravnih sestavin in glede na njegovo dlako lahko dodamo še balzam za optimalen in učinek. Lahko vam tudi svetujemo o uporabi pasje kozmetike.

Za sušenje psa uporabljamo kombinacijo naravnih postopkov z brisačami in pasjih sušilcev, katerih se psi hitro navadijo. Za morebitno kasnejše striženje mora biti pasja dlaka povsem suha. Storitev kopanje in sušenje vsebuje tudi osnovno česanje dlake, traja pa lahko od pol ure do več kot eno uro (odvisno od velikosti psa in dolžine dlake).